fbpx

Life Kinetik Training Institute

Välkommen till Life Kinetik Training Institute i Göteborg

Genom Life Kinetik Training Institute erbjuder vi individuell träning och gruppträning till elitidrottare och personer med funktionsvariationer och funktionella utmaningar i Göteborgstrakten. 

Life Kinetik Sverige bedriver primärt utbildningsverksamhet där vi utbildar och licensierar Life Kinetik-tränare i Sverige och övriga Skandinavien. 

Björn Foghammar Life Kinetik Sverige.

Björn Foghammar

bjorn.foghammar@lifekinetik.se

+46 (0)31 16 16 55

Amelie Olausson Life Kinetik Sverige.

Amelie Olausson

amelie.olausson@lifekinetik.se

På Life Kinetik Training Institute har vi lång erfarenhet och naturligtvis en gedigen kunskap om träningsmetoden. Detta innebär att vi kan åta oss lite speciella uppdrag. Vi tränar exempelvis elitserielag i ishockey, elitgolfare och allsvenska fotbollslag. Vi tränar också idrottare som drabbats av hjärnskakning till följd av sin idrott, strokedrabbade, personer med utmattningssymptom eller barn och ungdomar med NPF-diagnoser.

Obs! I detta sammanhang är det viktigt att påpeka att Life Kinetik inte är en behandlingsmetod! Vi är inte terapeuter som behandlar enskilda problem. Vi är experter på en träningsmetod som utvecklar hjärnan. Träningens mål är att skapa nya synapser (kopplingar mellan hjärnceller) och därmed ge hjärnan bättre förutsättningar att fungera. 

Life Kinetik Training Institute erbjuder:

  • Träning för elitidrottare (individuellt eller lag/grupper)
  • Individuell träning för personer med funktionsvariationer och funktionella utmaningar

Life Kinetik-träning för elitidrottare

Vi erbjuder elitidrottare prestationshöjande träning

Med vår erfarenhet och kunskap hjälper vi gärna idrottare i deras strävan att ta ytterligare steg för att förbättra prestationen och uppnå toppresultat. Vi tränar regelbundet elitidrottare både enskilt och i grupp/lag och det handlar i många fall om individer och lag på toppnivå med både svenska och utländska utövare på landslagsnivå.

Enskild träning och gruppträning genomförs normalt i våra utbildnings- och träningslokaler på Aminogatan 13, Mölndal. Vid träning av elitlag förläggs ofta träningen på respektive träningsanläggning (i/kring Göteborg).

Vi hjälper också till i rehabiliteringsprocesser

Hjärnskakningar, knäoperationer och andra skador som håller idrottare borta från ordinarie träning gör att individen går miste om många moment från den vanliga träningen. I en rehabiliteringsfas saknas ofta träning av vissa, för idrotten, avgörande delar.

Tiden med förberedelse för återgång till tävling/match kan optimeras genom att med hjälp av Life Kinetik förbättra uppfattningsförmåga, reaktionsförmåga och beslutsfattning.

Life Kinetik tränas inte för att påverka en fysisk skada men kan alltså med fördel implementeras i det rehabiliterande upplägg som genomförs vid återgång efter skada. Träningen kan alltid skräddarsys efter individens nivå och kan därmed exempelvis anpassas till en person som inte kan eller får lov att belasta ett knä.


Life Kinetik-träning för personer med funktionsvariationer och funktionella utmaningar

För dig som har funktionella utmaningar (läs mer här) och är intresserad av att träna individuellt finns möjlighet att komma till oss och prova hur det är.

Detta tillfälle kan naturligtvis anpassas utifrån behov och din situation men som grund ger vi en generell introduktion till Life Kinetik och hur träningen går till. I vissa fall har vi möjlighet att genomföra ett första träningspass. Därefter kan du i lugn och ro ta ställning till om det är aktuellt att fortsätta träna med någon av oss.

Kom gärna tillsammans med en närstående person (familj, vårdpersonal) som känner till dina utmaningar och kan vara en samtalspartner efter besöket hos oss.

Observera att det är viktigt för oss att understryka att vi inte är terapeuter som behandlar enskilda problem. Vi är experter på en träningsmetod som utvecklar hjärnan. Träningens mål är att skapa nya synapser (kopplingar mellan hjärnceller) och därmed ge hjärnan bättre förutsättningar att fungera.

Efter ditt besök kan fortsatt träning ske genom något av följande alternativ:

  • Träning hos oss på Life Kinetik Training Institute i Göteborg
  • Träning hos en Licensierad Life Kinetik-tränare som verkar där du bor
  • Träning av en närstående (familj, vårdpersonal) som vi utbildar till Life Kinetik-tränare

Hitta hit

  • Adress: Aminogatan 13, 431 53 Mölndal
  • Telefon: +46 (0)31 – 16 16 55
  • Lokalerna ligger fint till för offentlig transport och ankomst med egen bil.

För vägbeskrivning, se kartan:

Läs mera om Life Kinetik för:

Hälsa, friskvård & livskvalitet
Äldre
Idrott
Skola