fbpx

Life Kinetik Fun

Life Kinetik Fun – Online

I Life Kinetik Fun erbjuder vi grundläggande teori om träningsmetoden samt möjligheten att testa rollen som Life Kinetik-tränare.

Detta är ett digitalt upplägg och kan ses som en lightversion av grundutbildningen. Det är helt enkelt ett bra alternativ för dig som är nyfiken på Life Kinetik men ännu inte bestämt dig för att gå vår 3-dagars grundutbildning.

Life Kinetik Fun innehåller grundläggande teori samt genomgång av praktiska övningar. Den teoretiska delen består av flera korta avsnitt om träningsmetoden och grunderna i träningen medan den praktiska delen består av videoinstruktioner och genomgång av de olika övningarna i träningspassen.

Tanken är att deltagare på ”Fun” ska kunna genomföra träningsupplägget med personer eller grupper i sin närhet.

Life Kinetik Fun

Målgrupp 

Alla som är nyfikna på och vill lära mer om Life Kinetik.

Om du är nyfiken på Life Kinetik och funderar på att utbilda dig till licensierad tränare är detta ett perfekt första steg för att testa rollen som Life Kinetik-tränare.

Idrott

Tränare, fystränare, målvaktstränare, fysioterapeut/sjukgymnast, coach eller ledare som vill ligga i framkant och funderar på att komplettera nuvarande kompetens med en träningsmetod som påverkar det som styr allt – hjärnan!

Skola / Förskola

Lärare, pedagog eller resurspersonal som är nyfiken på att komplettera det pedagogiska arbetet med en träningsmetod som är rolig och samtidigt utvecklar barnens/ungdomarnas koncentrationsförmåga, inlärning och kreativitet.

Seniorverksamhet 

Aktiveringskonsulent, äldresamordnare, anhörig eller person som arbetar med hälsofrämjande insatser för den äldre generationen. Life Kinetik Fun ger möjlighet att prova träningen i hemmet eller vid sammankomster på t.ex. kommunala mötesplatser, pensionärsföreningar och äldreboenden.

Hälso- och friskvård / Sjukvård

Fysioterapeut/sjukgymnast, coach, personlig tränare eller terapeut som träffar personer som kan ha nytta av hjärnträning, parallellt med behandling eller rehab.

Licensierad Life Kinetik-tränare

Redan utbildade Life Kinetik-tränare (som av olika anledningar inte genomfört så mycket träning) kan använda Life Kinetik Fun som en inspirationskälla och/eller uppfräschning av gamla kunskaper.

Förkunskaper

Inga förkunskapskrav.

Innehåll

Life Kinetik Fun inleds med grundläggande teori och avslutas med praktisk träning. Innehållet presenteras genom bildspel och videoinstruktioner. Vi går bland annat igenom:

  • Hjärnan i teorin: Hjärnans anatomi, vad som sker i olika delar och områden. Life Kinetiks arbetsmodell för träning av hjärnan.
  • Kinetik/rörelse: Flexibel kroppskontroll. Grundläggande teori och praktik för träning inom områdena rörelseändring, rörelsemönster och rörelseflöde.
  • Träningsprogram: Ett 3-veckors träningsupplägg (utskriftsvänligt) som ger dig möjligheten att träna andra. Den praktiska delen består av videor där vi visar, instruerar och förklarar hur träningen går till i de olika övningarna. Vid de praktiska genomgångarna får du också rikligt med tips och variationer som gör att du kan förlänga träningsperioden till 6-9 veckor beroende på utvecklingen hos den/de du tränar.

Omfattning

Teoretisk del: Ca. 60 minuter fördelat på 9 videos (avsnitt).

Praktisk del: Ca. 80 minuter fördelat på 6 videos (övningar). Nedladdningsbara övningsbeskrivningar (pdf) som beskriver 6 övningar med ett stort antal variationer.

Deltagare på Life Kinetik Fun har tillgång till samtliga delar av innehållet i 6 månader efter köpet.

Kostnad

1 875 kr inklusive moms. Använd koden ”sommarfun” och få 25% rabatt när du betalar med kreditkort. Gäller perioden 1 juli – 31 augusti.

Du beställer och betalar Life Kinetik Fun direkt på vår digitala utbildningsplattform:

Observera! Utbildar du dig till Licensierad Life Kinetik-tränare (3 dagar) inom 6 månader efter att du köpt Life Kinetik Fun rabatterar vi priset för tränarutbildningen med hela beloppet du betalat för ”Fun”. Detta gäller även för tidigare utbildade tränare som önskar gå en uppdateringsutbildning.

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss gärna på info@lifekinetik.se.

Observera! Deltagare på Life Kinetik Fun blir inte licensierad tränare. Deltagaren kan alltså inte marknadsföra sig som Life Kinetik-tränare (för detta krävs 3-dagars utbildningen till Licensierad Life Kinetik tränare).

Läs mera om Life Kinetik för:

Hälsa, friskvård & livskvalitet
Äldre
Idrott
Skola